Mad Men themafeest, wat moet ik aan?

De populaire serie Mad Men, die draaide van 2007 tot 2015, speelt zich af eind jaren 50 en begin jaren 60. De serie speelt zich af in New York en gaat over de medewerkers van een (fictief) reclamebureau. Als dit het thema is van het feest, is het goed om je te verdiepen in de mode van deze tijd. Kijk voor inspiratie naar iconen uit deze tijd en naar films en series die zich in deze tijd afspelen of in deze tijd zijn gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar de serie Pan Am, de films The Dressmaker en A Single Man en de iconen uit die tijd: Brigitte Bardot, Twiggy, Marilyn Monroe.

Jurken geïnspireerd op de serie Mad Men

Naar een feest met als thema Mad Men is het leuk om een jurk te dragen. De serie speelt zich af in een reclamebureau en je ziet dat de vrouwen in deze serie vaak jurken of rokken dragen op kantoor. Heb je weinig tijd om in de meer gangbare winkels te zoeken naar een jurk uit de jaren 50/60? Er zijn genoeg webwinkels te vinden waar je meteen kan selecteren op jurken uit de jaren 50 en 60. Lees hier waar je de jurken kan kopen die passen bij de stijl van verschillende vrouwelijke hoofdpersonages uit de serie Mad Men.

Wil je een meer sexy en vrouwelijke look creëeren dan kan je als inspiratie kijken naar de jurkjes die Joan Holloway (Christina Hendricks) aan heeft in de serie.

Mad Men: Joan Holloway

Deze jurk van Fiftiestore.com is volledig in de stijl die Joan Holloway zou dragen in de serie. De rode kleur maakt de jurk extra vrouwelijk. De jurk heeft een prachtige v op de rug wat hem een extra bijzondere twist geeft.

Mad Men rode jurk

bekijk aanbieding

Ga je liever voor een bravere en zelfs meer nerdy look? Neem dan de kleding van Peggy Olson (Elisabeth Moss) uit de serie als inspiratie.

Mad Men: Peggy Olson

Bron: https://www.rawstory.com/2015/05/why-peggy-olson-is-the-biggest-badass-on-mad-men/

Een ruit geeft de jurk een net wat meer eigenwijze twist zoals in de foto van Peggy Olson hierboven. Zeker in combinatie met een groene kleur, die niet direct voor de hand ligt, weet je zeker dat je origineel voor de dag komt!

Mad Men groene jurk

bekijk aanbieding

Een look die er tussen in ligt? Gebruik dan de kleding van de huisvrouw Betty Draper (January Jones) uit de serie als inspiratie.

Mad Men: Betty Draper

Bron: http://www.goodgirlscompany.nl/7-x-ouderschap-volgens-betty-draper/

Een bloemenprint op de jurk zorgt voor een romantische uitstraling. Deze jurk van Fiftiesstore.com is ook verkrijgbaar in grotere maten. Door het riempje in de taille creëer je een prachtig zandloperfiguur!

Bloemenjurk Mad Men

bekijk aanbieding

Make-up, schoenen en accessoires uit de jaren 50 en 60

Als je voor de make-up de inspiratie wilt halen uit de jaren 50, 60, dan is het een aanrader om te kijken naar de make-up die Julianne Moore droeg in de film A Single Man. Het lijkt een beetje een combinatie van de kenmerkende make-up van Twiggy (maar dan minder opvallend) en de make-up van Brigitte Bardot. Ook de make-up van Marilyn Monroe en de make-up uit de serie Mad Men kan je heel goed als inspiratie gebruiken. Kijk op google voor afbeeldingen van de make-up of zoek op youtube naar tutorials waar je kan zien hoe je de make-up aanbrengt.
Vintage hakken en accessoires kun je ook vinden op de site van Ilovevintage en Fiftiesstore. Zo weet je zeker dat je ook voor de details de jaren 50 en 60 stijl kan gebruiken.

Bron uitgelichte afbeelding: http://inthesetimes.com/article/17957/the-end-of-mad-men-and-the-rise-of-women

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *