Little black dress – Vintage

De eerste blog over de little black dress moet eigenlijk wel over vintage jurken gaan. Als je terugkijkt naar verschillende mode iconen, zie je dat de little black dress vaak terugkomt. Coco Chanel zorgde ervoor dat de little black dress populairder werd dankzij een artikel in de Vogue in 1926. Daarin stond een simpel ontwerp. Voor die tijd werden zwarte jurken meer gebruikt als rouwkleding.
Een hele tijd later werd de de little black dress weer populairder door de jurk die Audrey Hepburn droeg in de legendarische beginscene van de film “Breakfast at Tiffany’s”.

Jaren 20

In de jaren 20 waren de flapperjurken heel populair. Dat waren jurken met kraaltjesversiering en franjes aan de onderkant. Denk hierbij aan de Charleston stijl uit de film “The great Gatsby” die in 2013 (opnieuw) uitkwam. Deze jurken geven je een originele, creatieve en eigen stijl. Draag de Charleston stijl jurken naar “creatieve” gelegenheden zoals een opening van een kunsttentoonstelling of naar verschillende voorstellingen bijvoorbeeld in het theater.
Deze jurk van Ilovevintage is prachtig afgewerkt met kraaltjes en let op want de verzending is gratis!

Zwarte Flapperjurk

Bron: https://www.ilovevintage.nl/

Jaren 50/60

Vintage jurken uit de jaren ’50 en ‘60 hebben vaak een vrouwelijke, sensuele en klassieke uitstraling. Deze prachtige jurk van de Fiftiesstore is vooral geschikt voor feestelijke gelegenheden. Draag de jurk tijdens een avondje uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etentjes, een bezoek aan het theater, opera of een balletvoorstelling. Deze jurk kan je ook perfect aan tijdens de feestdagen: Met mooie pareloorbellen, een rode lipstick en eyeliner en een paar hoge hakken zullen alle hoofden omdraaien!

Zwarte vintage 50 jurk

Bron: https://www.fiftiesstore.com

Grote maten (plus size)

De meeste jaren ’50 en ’60 jurken zijn perfect voor als je een grotere maat hebt. Je zou kunnen zeggen dat deze jurken de vrouwelijke rondingen vieren. De taille wordt benadrukt waardoor je een prachtig zandloperfiguur krijgt. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste maat kleding, te grote of kleinvallende kleding kan het effect volledig teniet doen. Op de site van Fiftiesstore heb je maten van xxs t/m xxxxxl zo weet je zeker dat jouw juiste maat er ook tussen zit!

Plus size 50's jurk

Bron: https://www.fiftiesstore.com/

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *